Schüco Thermoslide

A külső és belső terek tökéletes összekapcsolása
Szabad átjárás a teraszra

 Emelő-toló ajtók alkalmazásával olyan tereket hozhatunk létre, melyeket átjár a fény, szép kilátást nyújtanak, és az épület hangsúlyos részévé válnak. Helytakarékos kialakításuk lehetővé teszi nagyvonalú terek megvalósítását, és növeli a lakókomfortot. Ki ne szeretné, hogy a lakótér határait csupán néhány gyors mozdulattal ki tudja bővíteni? Az emelő-toló ajtók új, szabad tereket nyitnak meg: a télikert eggyé válik a kerttel – az erkély és a terasz pedig a lakótér részévé válik.

 

A SCHÜCO emelő-toló ajtóival szinte bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható. Nincsenek többé zavaró nyíló ajtók, melyek tolakodóan hatnak a lakótérben. Sem ajtószárnyak, melyek a nyitás során értékes helyet rabolnak. Egy könnyedén félrehúzható üvegfelület számolja fel a határt a külső és belső terek között.

… A ThermoSlide rendszerrel.
Több fény és hely a teljes komfortérzetért

Az energiamegtakarítás nem csak annyit jelent, hogy teszünk valamit a klímavédelemért, hanem azt is, hogy pénzt takarítunk meg – s ez a rohamosan növekvő energiaárak mellett minden beruházó érdekében áll. A műanyag profilok jól átgondolt, több légkamrás kialakítása, a szárnyak 82mm-es beépítési mélysége, valamint a kiváló minőségű, háromrétegű hőszigetelő üvegezés révén a SCHÜCO ThermoSlide rendszerrel kiváló – akár passzívház szintű – hőszigetelési érték érhető el (U ≤0,8 W/m2K).

A helyiség kellemes és egyenletes klímája magas fokú lakókomfortot nyújt, valamint értékes energia- és jelentős költségmegtakarítást eredményez. És mindezt nem csupán a hidegebb napokon, hanem a nyári időszakban is – mivel a meleg kívül marad, így a klimatizálási költségek jelentősen csökkenthetők. A rendszer tehát tökéletesen ötvözi az optimális lakókomfortot a számottevő energiamegtakarítással. Az emelő-toló ajtó háromszoros hőhídmegszakítással ellátott alumínium küszöbét úgy tervezték, hogy a téli időszakban a hideg padlófelület a nyílászáró rendszer belső oldalán hatékonyan elkerülhető legyen.

Az innovatív, három különböző síkon elhelyezkedő tömítés garantálja a maximális szél-és csapóeső elleni védelmet, valamint az optimális hanggátlást. Ezenkívül a minőségi zár-és vasalatrendszer a betörésgátlás tekintetében is eleget tesz a magas szintű elvárásoknak (WK 2-es osztályig).

Színes és faerezetű fóliák széles skálájából választhat

 

1. A hőhídmegszakító elemekkel elkerülhetők a hőhidak
2. Lapos küszöb a magas komfortért és az akadálymentes közlekedésért
3. Filigrán kialakítás maximális szárnyméretek mellett, hogy minél több fény juthasson a helyiségbe
4. A háromszoros hőhídmegszakítással ellátott küszöbbel elkerülhető a hideg padlófelület

 

 

Egyéni megoldás számos variációban a fénnyel átjárt terek kialakításáért

A SCHÜCO ThermoSlide emelő-toló ajtó rendszereit tökéletes funkcionalitás jellemzi – emellett egészen különleges kialakítási lehetőségeket nyújtanak. A SCHÜCO ThermoSlide színkialakításának semmi sem szab határt.
A SCHÜCO ThermoSlide profilok belső és külső oldala eltérő színű is fóliával is ellátható, így bármilyen egyéni igénynek eleget tesz. A profilokhoz választható külső oldali, tetszőleges RAL színre festett, illetve eloxált hatású alumíniumborítás is.

A SCHÜCO ThermoSlide emelő-toló ajtó kiegészítve a SCHÜCO Corona SI 82 rendszer szerkezeteivel magas hőszigetelésű ablakok és ajtók együttes alkalmazását teszi lehetővé.

Szívesen tájékoztatjuk részletesebben a teljes termékkínálatról.

 

A kétszárnyú megoldások esetében választhat az egy mozgó szárnnyal és egy fix szárnnyal rendelkező variáció vagy a mindkét mozgatható szárnyú variáció között.

 

A háromszárnyú megoldásoknál az elegáns átjárás biztosítása érdekében választhatjuk a középen lévő szárny, vagy akár bármely oldalsó tolószárny nyithatóságát.

 

Tulajdonságok és előnyök
  • Kiváló – akár passzívház szintű – hőszigetelés
  • Szinte hangtalan, könnyű és egyszerű működtetés
  • Teljesen akadálymentes átjárást biztosít a külső térbe Sokféle kialakítási lehetőség